26.2.2024

Tessa Moisio ja pikajuoksun hopea
Kerttu Rantakangas kolmiloikan hopealla

Tessa Moisio ja Kerttu Rantakangas nappasivat hienosti hopeaa nuorten SM halleista Vaasasta!

Tessa osallistui N22 sarjassa 60m juoksuun, paras kunto onnistui sopivasti kauden pääkisoihin ja juoksu kulki todella hyvin. Alkuerissä Tessa kellotti jo oman ennätyksensä 7,63 ollen alkuerien toiseksi nopein Joensuun Katajan Milla Pirkkalaisen jälkeen (aika 7,54). Loppukilpailu kisattiin viiden tunnin päästä ja siinä Tessa paransi ennätystään toistamiseen aikaan 7,55 tehden samalla uuden Vireen seuraennätyksen sarjoissa N22 ja N. Kultaa napanneen Millan aika oli 7,45 ja kolmanneksi kirmaisi Raision Kuulan Johanna Kylmänen ajalla 7,57.

Vielä 17-vuotias Kerttu Rantakangas kisasi N19 sarjassa kolmiloikan. Kisa oli Kertulle talven ensimmäinen loikassa, hänellä oli treeneissäkin täyden vauhdin loikkia takana vain muutamia, mutta onneksi kisan loppua kohden löytyi se oma hyppääminen ja taso. Kerttu paransi hyppyjään joka kierroksella ja viimeisen kierroksen lukemalla 11,85 hän nousi johtoon asti. Gamlakarleby IF:n Vilma Gnutar sinetöi kuitenkin itselleen voiton hyppäämällä kisan viimeisellä hypyllä 12,02. Kolmanneksi loikki Helsingin Kisa-Veikkojen Aino-Maria Ainasoja tuloksella 11,74. Kertun tulos on Vireen uusi halliseuraennätys sarjassa N18.

Elsi Konstari osallistui ensimmäisiin kisoihinsa Vireen väreissä matkanaan 3000m. Tossu nousi keveästi ja Elsin uudeksi ennätykseksi kirjattiin aika 11.07,40, joka oli yli puoli minuuttia parempi kuin edellinen ennätys viime kesältä. Sijoitus oli tällä kertaa kuudes Keravan Urheilijoiden Sini-Minea Saarikosken napatessa kullan ajalla 10.12,40.

Nelli Flyktman kisasi 60m ja pituuden N17 sarjassa. 60m juoksussa oli mukana huikeat 70 kisaajaa ja 12 alkuerää, alkuerässä Nellin juoksu kulki kepeästi uuteen ennätykseen 7,93, joka oli kisan 5.paras ja samalla uusi Vireen seuraennätys sarjassa N16. Välierässä Nelli oli kuudes ajalla 7,99 ja loppukilpailussa Nelli pinnisti vielä ajan 7,97 sijalle SM6 ollen toiseksi paras 16-vuotias. Kilpailun voitti Amelie Koivuluoma Seinäjoen Seudun urheilijoista ajalla 7,61. Pituudessa Nelli ylsi kauden parhaimpaansa 5,23, joka riitti tällä kertaa sijalle 11. Nelli toivoo kuntoutuvansa kesäksi jälleen loistavaan hyppykuntoon ja mitaleille. Tällä kertaa kullan nappasi Vasa IS:n Ella Wallin tuloksella 5,70.

Elvi Warwick osallistui N22 sarjassa 400m sileään ja 300m aidatulle matkalle. Loppusuoran hapot iskivät Elvin jalkoihin, joten ennätyksiin ei tällä kertaa päästy. 400metrillä ajaksi kellotettiin 1.06,38 ja 300m aidat kulkivat aikaan 51,11.