SM -moniotteluissa urakoitiin useassa lajissa

26.8.2024

Kaipolan Vireen Iida Tamminen osallistui 25.8. kilpailtuihin SM-moniotteluihin Uudessakaupungissa. T15-sarjan 5-ottelussa ensimmäinen laji 80m aitajuoksu kulki hyvin aikaan 12,70 (+2.5). Pituushypyssä tyttöjen hyppyjä hankaloitti kovat myötätuulipuuskat. Iidalla oli haasteita askelmerkin kanssa ja pisin hyppy olikin niukasti yliastuttu. Tulokseksi tuli kolmannella kierroksella lankun takaa hypätty 427. Lajeja aikaistettiin lähestyvän saderintaman vuoksi ja pituuspaikalta suunnattiinkin lähes suoraan keihäspaikalle. Keihäässä Iida onnistui upeasti heittäen uudet ennätyslukemat 32.51 ja 26:sta tytöstä viidenneksi pisimmän kaaren. Lepotauon jälkeen korkeus sujui mallikkaasti ja Iida ylitti 149 sivuten ennätystään. Päivän päätteeksi juostiin 800 metriä, jossa Iida juoksi kauden parhaansa 2.39,63. Kokonaispistepottiin kertyi ennätyspisteet 2120 ja ne oikeuttivat ottelun 12. sijaan. ”Ottelusta jäi hyvät fiilikset mutta myös parannettavaa ensi kaudelle”, Iida kommentoi pitkän päivän päätteeksi.

Laitilassa puolestaan kisattiin 17-22 -sarjojen moniottelut kaksipäiväisinä kisoina. Kaipolan Vireen 16-vuotias Nelli Flyktman otteli 17-sarjan 7-ottelun ensi kertaa sijoittuen 24 nuoren joukossa viidenneksi. Nelli onnistui ensimmäistä kertaa juoksemaan 100m aidat oikealla rytmillä aikaan 14,84, joka olisi ollut uusi ennätys, mutta tuulta oli liikaa. Korkeus oli heti aitojen jälkeen ja Nellin ponnistus petti pahoin ja tulokseksi jäi vain 143cm. Kuulaa Nelli pukkasi 9,03m, mutta päivän päättävä 200m sujui mallikkaasti huippuaikaan 26,33, mutta tuulta oli jälleen liikaa kelvatakseen uudeksi ennätykseksi.

Uuteen kisapäivään Nelli starttasi sijalta 10. Myrskyksi yltyneet sivutuulet hankaloittivat pituushyppykisaa, mutta tulokseksi tuli kelvollinen 5,24, joka oli koko kisaporukan paras tulos ja se nosti Nellin sijalle 5. Keihäs lensi lukemiin 28,49 ja etukäteen pahin laji 800m sujui painavista jaloista huolimatta hyvin, loppusuoralla voimia riitti useampaankin ohitukseen, joten Nelli sijoittui kilpailussa sijalle 5. loppupistein 4187. Kisan jälkeen Nelli totesi että myös kaikilla mitalisteilla oli heikkoja lajeja, joten jos pystyisi niitä hieman enemmän harjoittelemaan niin mitalimahdollisuudet olisivat ihan hyvät ensi vuonna.