Vireläisten tulokset lajikarnevaaleilta

8.7.2024

Viime viikonloppuna kisailtiin yleisurheilukarnevaalien merkeissä seitsemällä eri paikkakunnalla ympäri Suomen. Kaipolan Vireen urheilijoiden tuloksia löytyy Lempäälän hyppykarnevaaleilta, Jämsän kestävyysjuoksu- ja kilpakävelykarnevaaleilta, Jämsänkosken aita- ja pikajuoksukarnevaaleilta sekä Lohjan heittokarnevaaleilta.

Kerttu Rantakangas oli suveneeri ykkönen Lempäälässä N19 sarjan kolmiloikassa. Hän voitti kilpailun tuloksella 12,32. Uudeksi ennätykseksi voittotulosta ei voida kirjata, koska hypyssä oli myötätuulta + 2,3m/s. Toiseksi pisimmälle hypylle tuli mittaa 12,16 (+0,1 m/s), sallituissa tuuliolosuhteissa ja se on Rantakankaan uusi ennätys, Kaipolan Vireen seuraennätys ja N19 sarjan tämän kesän kotimainen kärkitulos.

Vireläisistä Emilia Salonen tuli 13-vuotiaiden tyttöjen pituushypyssä sijalle 8, tuloksella 437, Julia Talvinen 15-vuotiaiden pituushypyssä sijalle 15, tuloksella 417 ja kolmiloikassa sijalle 20, tuloksella 861 sekä Nelli Flyktman N17 sarjan pituushypyssä sijalle 11, tuloksella 508.

Lohjalla Ella Hyppölä pukkasi kuulan lukemiin 10,70 ja sijoittui N17 sarjassa neljänneksi.

Jämsänkoskella neljännen sijan saavuttivat Elviira Blomback 12-vuotiaiden tyttöjen 60 metrin aitajuoksussa, ajan ollessa 13,02 ja Nelli Flyktman N17 sarjan 100 metrillä (12,43). Alkuerissä Nelli pinkoi uuden ennätyksensä 12,41.

Kesäflunssan riepottelema Tessa Moisio spurttasi naisten 100 metriä ajassa 11,88 (+4,0m/s) ja sijoittui loppukilpailussa hienosti kakkoseksi. Hän pääsi palkintopallille myös 200 metrin juoksussa, ajallaan 24,90 (+3.0 m/s), sijoittuen kisassa kolmanneksi. Emilia Salonen oli 12-vuotiaiden tyttöjen kolmanneksi nopein 60 metrin juoksussa ajalla 8,87. Julia Talvinen kisaili 14-vuotiaiden 100 metriä ajassa 14,42, tullen sijalle 13 ja 300 metriä ajassa 49,58, jolla heltisi kisan 7.sija. Naisten 400 metrin aitajuoksussa Elvi Warwick juoksi ajan 70,49 ja sijoittui 9.nneksi.

Jämsän Paunussa Elsi Konstari kohensi roimasti omia ennätyksiään. N19 sarjan 3000 metrin estejuoksussa syntyi A-luokan aika 11.48,91, jolla sijoittui sarjassaan kakkoseksi. 1500 metrin juoksu taittui ajassa 5.07,98, jolla tuli sijoitukseksi viides. Heidi Ahvenus käveli naisten 5000 metrin kisan kakkoseksi ajalla 30.05,90, joka on N45 sarjan tämän kesän kotimainen kärkitulos. 9-vuotiaiden tyttöjen 600 metrillä oli mukana Vireen trio Tilda Jokiperä, Jelena Sallden ja Sini Virtanen. Jokiperä tuli kisassa kolmanneksi, Sallden neljänneksi ja Virtanen viidenneksi. Elvi Warwick juoksumatkana oli 800 metriä, jossa hän naisten sarjan 8.nneksi ajallaan 2.25,24.